Ben je je fiets of voorwerp kwijt?  

Op www.verlorenofgevonden.be staan voorwerpen en fietsen die zijn opgehaald in Leuven. Door de samenwerking van de stad Leuven, politie en lokale fietsendepots bevat deze website een volledig overzicht van alle gevonden voorwerpen en fietsen op het Leuvens grondgebied. De kans is dus groot dat jouw voorwerp of fiets erbij staat. 

In nauwe samenwerking met andere overheidspartners zullen regelmatig nieuwe organisaties aangesloten worden waardoor we streven naar een nationale dekking. 

Staat je fiets of voorwerp er niet bij? 

Gebruik bij het zoeken zoveel mogelijk relevante trefwoorden, zoals kleur, merk, type of plaats en pas de filters aan in het zoekresultaat. 

Als je (brom)fiets er niet tussen staat, kan deze gestolen zijn.  We raden je aan om aangifte te doen van diefstal. Dit kan online bij het E-loket van de Politie,  bij een politiecommissariaat of bij de Fietscentrale tijdens de openingsuren.

4
organisaties

1.526
voorwerpen

Enkele aangesloten organisaties :

Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie

Deze vragen werden eerder gesteld

Hoelang worden opgehaalde (brom)fietsen bewaard?

Alle opgehaalde bromfietsen worden 6 maanden in de Fietscentrale bewaard, fietsen worden 3 maanden en wrakken worden 1 maand bewaard. Daarna wordt de stad Leuven eigenaar ervan. 

Heb je een gegraveerde of gemerkte fiets? Dan word je per brief geïnformeerd dat je fiets in de Fietscentrale staat.

Waar kan ik mijn (brom)fiets stallen in Leuven?

Volgens het Politiereglement van Leuven dient een (brom)fiets op het openbaar domein in de daartoe voorziene stallingen worden geplaatst, indien deze beschikbaar zijn in de nabije omgeving. Op de website van de stad Leuven vind je een overzicht van plaatsen waar je je fiets mag stallen en waar juist niet. Bekijk ook de kaart voor fietsenparkings en fietshekken in Leuven. 

Wat zijn mijn rechten/plichten als vinder van een voorwerp?

Je bent verplicht om zonder verwijl, dus zo snel mogelijk, het gevonden voorwerp af te geven bij een gemeentebestuur, bij voorkeur dat van de plaats waar dat goed gevonden is.

Staat je vraag er niet bij? Ga naar de FAQ

FAQ

U gebruikt een verouderde browser, update uw browser om een goed werkende website te krijgen.

×