Verloren of gevonden

Over verlorenofgevonden.be 

Verlorenofgevonden.be is ontstaan vanuit het succesvolle verlorenofgevonden.nl, dat al ruim 10 jaar voorwerpen en (brom)fietsen terugbrengt naar de rechtmatige eigenaar. 

Deze Nederlandse website is ontstaan vanuit de wens van de overheid om te komen tot één centrale website, waarop gevonden voorwerpen en opgehaalde fietsen openbaar worden gepubliceerd. Inmiddels publiceert meer dan 80% van de Nederlandse gemeenten hun gevonden voorwerpen op verlorenofgevonden.nl. Hierdoor kunnen voorwerpen worden gezocht op elke dag/tijdstip (24/7) én over alle gemeentegrenzen. 

Initiatiefnemers 

Om een betere dienstverlening naar de burger te realiseren, hebben de lokale Politie Leuven, KU Leuven, de Stad Leuven en Vzw Velo het initiatief genomen om ook in België te komen tot één landelijke website. Een plek waar (brom) fietsen en voorwerpen worden gepubliceerd en eenvoudig kunnen worden teruggevonden. Inmiddels is ook Antwerpen aangesloten en is het platform verder verbeterd. 

In nauwe samenwerking met andere overheidspartners zullen regelmatig nieuwe organisaties aangesloten worden waardoor we streven naar een nationale dekking.

Ik wil aansluiten

285
organisaties

73056
voorwerpen

Visie 

De website, achterliggende applicatie én formulieren zijn ontwikkeld vanuit de gedachtegang om een zo hoog mogelijke kwaliteit van dienstverlening aan burgers te bieden. Het gezamenlijk publiceren van opgehaalde (brom)fietsen en gevonden voorwerpen, geeft de burger snel een overzicht van gevonden fietsen en voorwerpen vanuit een centrale database. De zoeksnelheid en de gebruiksvriendelijkheid onderscheidt verlorenofgevonden.be zich van andere websites. Op deze website vind je bovendien geen banners, reclameboodschappen of advertenties.

 

Alle deelnemende organisaties van deze website sluiten aan bij de gedachte dat het voor jou als burger niet meer uitmaakt in welke gemeente of plaats je iets hebt verloren of gevonden. In Nederland is deze website een groot succes. Met meer dan 80% van de Nederlandse gemeenten die zijn aangesloten, kan worden gesproken van een landelijke dekking. Hierdoor kunnen grote successen worden behaald. Denk aan het terugbezorgen van 62% van de (brom) fietsen en gevonden voorwerpen bij de rechtmatige eigenaar! We werken er hard aan om in België hetzelfde succes te bereiken.

Enkele aangesloten organisaties :

Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie
Aangesloten organisatie

U gebruikt een verouderde browser, update uw browser om een goed werkende website te krijgen.

×